Writings

Stagair HP/De Tijd

Stagair op de Redactie van HP/ De Tijd van (september 2020-heden). Ik schrijf voor zowel de website als het blad over politiek, kunst, cultuur, maatschappij en social media. 

Blogger Het Leids Kwartiertje

Blogger van (2017-heden). Hier schrijf ik over alles wat te maken heeft met studeren en het studentenleven in de stad Leiden. 

Lak aan de coronaregels: er is altijd wel een manier om een feestje te vieren (HP/De Tijd, oktober 2020)
Hoewel het overgrote deel van de Nederlanders zich braaf aan de nieuwe coronamaatregelen houdt, zijn er ook steeds meer mensen die de grenzen van de regels opzoeken. Hun creativiteit blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat ze altijd wel een manier vinden om een feestje vieren.

Trump weigert verlies, net als vele despoten voor hem (HP/De Tijd, november 2020)
Donald Trump is zeker niet de eerste president die zijn verlies weigert te nemen en de verkiezingsuitslag niet accepteert. Vele staatshoofden voor hem deden dit ook al. Het enige verschil is dat deze staten niet bepaald bekend staan als volwaardige democratieën, en Amerika dat (tot nu toe) wel claimt te zijn.

‘Je liefhebbende Vincent’ werpt een licht op de brievenschrijver Vincent van Gogh (HP/De Tijd oktober 2020)
Vincent van Gogh was naast een groot kunstenaar ook een begenadigd brievenschrijver. Het Van Gogh Museum toont een selectie van die brieven – van de brieven die hij als jongeling schreef tot aan de laatste, onaffe brief die hij bij zich had toen hij zichzelf in zijn borst schoot. HP/De Tijd kreeg een mini-college van conservator Nienke Bakker.

Online privacy is straks alleen weggelegd voor de rijken (HP/De Tijd okotber 2020)
Na het zien van de Netflix-documentaire The Social Dilemma zal menigeen Facebook, Twitter en/of Instagram van zijn of haar telefoon hebben verwijderd. Het is duidelijk dat er iets moet worden gedaan tegen de alsmaar groter wordende invloed van sociale media op ons dagelijks leven, maar een concrete oplossing is er nog niet. Misschien dat betaalde accounts een uitkomst bieden.

Is er wel genoeg kleur op het Nederlands Film Festival? (HP/De Tijd september 2020)
Waar ‘kleur’ in de film- en televisiewereld een aantal decennia geleden nog duidde op de vervanging van zwart-wit beeld door kleurenbeeld, gaat het tegenwoordig over iets anders. Diversiteit – zowel voor als achter de schermen – staat hoog in het vaandel. De Academy Awards stellen een diverse cast en productieteam over een paar jaar zelfs als voorwaarde voor deelname aan de Oscars. Mede door deze aankondiging is diversiteit ook in de Nederlandse filmwereld weer een onderwerp van debat. Gaat het Nederlands Film Festival de Oscars achterna?

Stelling: ‘Het streven naar een coronavaccin voor het einde van het jaar is wenselijk’ (HP/De Tijd september 2020)
Er is nog nooit door zo veel verschillende partijen tegelijk zo hard gewerkt aan een vaccin als nu aan het coronavaccin. Daarom zal er volgens sommigen zelfs voor het einde van dit jaar een op de markt komen. Dit lijkt goed nieuws, maar het is de vraag of dat wel op een veilige manier kan. Is het wel wenselijk om te streven naar een coronavaccin op zo’n korte termijn?

‘We moeten mensen die zich niet altijd aan de coronamaatregelen houden geen aso’s noemen’ (HP/De Tijd september 2020)
Op de website van de Rijksoverheid en in de laatste persconferenties worden ‘familiebijeenkomsten, verjaardagsfeestjes, buurtborrels en vriendengroepen’ als bron van de meeste coronabesmettingen genoemd. Klopt dat wel, en is het ook niet heel menselijk om na een half jaar corona juist in de privésfeer de coronamaatregelen met voeten te treden? “We moeten het gemis van fysiek contact bespreekbaar maken.”

Units, vvv-tjes en gnerken: studententaal uitgelegd (Het Leids Kwartiertje, juli 2018)

Vintage shoppen in Leiden! (Het Leids Kwartiertje, maart 2018)